YeniAnayasa

YeniAnayasa

4 Nisan 2015 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı 05 Nisan 2015 01:09 İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırı hakkında bilgi aldı

  05 Nisan 2015 01:09 İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor maçı sonrasında Trabzon Havalimanı'na doğru yol aldığı sırada Araklı girişinde saldırıya maruz kalmasına ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırı haberlerinin basına yansıması akabinde Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta ile telefon görüşmesi yaptı.

Yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

"Alçakça ve insanlık dışı" bir davranış
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT Spor'da telefonla katıldığı programda Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını belirten Kılıç, 

"Başta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm yönetici, futbolcu ve gönül verenlerine geçmiş olsun. Hiçbir şekilde sporla, insanlıkla ilgisi olmayan bir olay olduğunu hepimizin açık seçik olarak dile getirmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Kılıç, yaralanan şoföre acil şifa, ailesine de geçmiş olsun dileğinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Valimiz açıklama yaptı. Maalesef yüzüne isabet eden kurşun yarası olduğuna dair elimizde bilgi var. 
Ne olduğu, tam olarak yapılan incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Bu akşam yapılan alçakça saldırı, tamamen bir insanlık dışı davranıştır. 
Hiçbirimiz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. 
Bunu yapanların da sporla, taraftarlıkla ilgisi yoktur. Tüm spor camiamızın, medyasından yöneticisin
den futbolcusundan herkes bir olarak, beraber olarak karşısında en şiddetli ve birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor."


Fenerbahçe otobüsüne saldırı

  05 Nisan 2015 TRABZON

Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne, Rize-Trabzon yolunda pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı.


Alınan bilgiye göre, Feherbahçe -Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüs Araklı ilçe girişinde pompalı tüfekli saldırıya uğradı.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Araklı ilçe girişinde Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapattıktan sonra 53 DE  618 plakalı otobüste inceleme yaptı.

Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü.
Polis ekiplerinin Karadeniz Sahil Yolu ve etrafındaki incelemeleri ise sürüyor.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıya ilişkin, "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" dedi.
"Yüz kemiğinde kurşun girişi yeri tespit edildi"
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hastanenin acil servisi önünde, şoför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Özlü, hastanın sağlık durumunun stabil gözüktüğünü belirterek, "Sevindirici tarafı şoförün sağlık durumu, hayati fonksiyonları normal, bir miktar dış kanaması vardı, durdu. Bir miktar kan kaybı vardı, onlar telafi edildi" diye konuştu.
Hastanın tansiyonu ve nabzının normal olduğunu vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:
"Bilinç durumuyla ilgili değerlendirme yapamıyorum. Genel olarak tüm vücut muayenesi normal. Vücudunun başka bir yerinde herhangi bir travma izi yok. Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi."
Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak,  "Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.
Vali Öz de bu üzücü olayda tesellilerinin şoförün sağlık durumunun iyiye gitmesi olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma alındı. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Şoförümüze tekrar geçmiş olsun diliyorum" dedi.
Sarı-lacivertli kafile İstanbul'a gitti
Saldırının ardından kafilede bulunan futbolcular ile teknik heyet ve yöneticiler, çevik kuvvet midibüsüyle Trabzon Havalimanı'na getirildi.
Burada Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu'ya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Sarı-lacivertli kafile daha sonra uçakla İstanbul'a gitti.
Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli futbol takımını karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.