YeniAnayasa

YeniAnayasa

21 Nisan 2015 Salı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Dünya Çocuklarını Ağırladı Çocuklara kıymayın efendiler 21 04 2015

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Dünya Çocuklarını Ağırladı.

21 04 2015
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
“Sizlerin masumiyeti, bizi daha aydınlık, daha müreffeh bir gelecek inşa etmeye teşvik ediyor. 
Biliyoruz ki çocukların yüzlerine endişe ifadesi değil tebessüm yakışır” 
dedi. 
 Eşi Emine Erdoğan ile birlikte çocukları kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Yurt dışından gelen kıymetli misafirlerimiz, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanlığı Külliyemize hoş geldiniz. Misafirimiz olduğunuz, 23 Nisan sevincimizi paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
 23 Nisan’ın, çocuklara armağan edilmiş özel bir gün, özel bir bayram olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin bu güzel bayramı tüm dünya çocuklarıyla paylaştığını hatırlatarak, “Sizlerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” diye konuştu.
ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDE KORKUYU DEĞİL, ÜMİDİ GÖRMEK İSTİYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların, dünyanın her yerinde masumiyetin simgesi olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Sizlerin masumiyeti, bizi daha aydınlık, daha müreffeh bir gelecek inşa etme konusunda teşvik ediyor, yönlendiriyor.  Biliyoruz ki çocukların yüzlerine endişe ifadesi değil tebessüm yakışır. O minicik yürekler acıyla değil sevgiyle dolu olmalıdır. Çocukların gözlerinde korkuyu değil ümidi görmek istiyoruz. Maalesef, geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşlar dökülüyor, kalplerinde yeni yaralar açılıyor. Onun için burada tüm samimiyetimizle, tüm kalbimizle dünyaya sesleniyor ve diyoruz ki; ‘Çocuklara kıymayın efendiler’. Ülkelerinize döndüğünüzde bu mesajlarımı, ailelerinize, öğretmenlerinize, yöneticilerinize iletmenizi rica ediyorum. Unutmayın ki dünyanın geleceği sizlersiniz. Ben sizlere güveniyorum, inanıyorum.”
“23 NİSAN, MİLLÎ EGEMENLİĞİMİZİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR”
23 Nisan’ın, çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmasının yanı sıra, millî egemenliğimizin temellerinin atıldığı çok önemli bir gün olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın, gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına, milletimizin her ferdinin içinde yer aldığı, birlikte yürüttüğü bir mücadele olduğunu belirtti.  Ülkemiz için, milletimiz için bu kadar büyük önemi olan bir günün, başka bir kesime, başka bir konuya değil, sadece çocuklara ait olmasına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niçin biliyor musunuz? O büyük mücadeleyi yürüten kadrolar, kendilerinden ziyade çocukların özgür ve müreffeh geleceğini düşünüyorlardı. Meclisimizi çocuklarla birlikte ve çocuklar için açtılar. Cumhuriyeti kurarken de en önde çocuklar vardı, siz vardınız. Çünkü en önemli hedef onların geleceğiydi. Elimizdeki sınırlı imkânları, öncelikle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için seferber ettik. Bilhassa son 12 yılda, eğitimi ülkemizin önceliklerinin en başına yerleştirerek, bu alanda çok güçlü bir altyapı kurduk.  Bu sayede Türkiye, bugün bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak, geleceğine güvenle bakıyor” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇOCUKLARA: “SİZLERİN O TERTEMİZ KALPLERİ, HAYALLERİ HAKİKATE ÇEVİRMEYE YETER”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayali olmayanın hedefinin de olamayacağına işaret ederek çocuklara şöyle seslendi: “Sizlerden, kendiniz, aileniz, sevdikleriniz, ülkeniz ve en önemlisi dünya için güzel hayaller kurmaktan asla vazgeçmemenizi istiyorum. Çölün ortasında dahi masmavi denizi hayal etmekten geri durmayın. Taş yığınlarının arasında dahi rengârenk çiçekleri gözlerinizin önünden eksik etmeyin. Sizlerin o tertemiz kalpleri var ya, hayalleri hakikate çevirmeye yeter, siz o kadar güçlüsünüz. Dünyada gördüğünüz kötülükler sizi endişelendirmesin. Emin olun ki dünyamız iyilik ve güzellik ekseninde dönüyor. Yeter ki sizler yarın ülkelerinizde söz sahibi yöneticiler, toplumunuzun önderleri olduğunuzda, bunları unutmayın. Hayallerinizin hedeflere dönüşmesini, hedeflerinizin de gerçekleşmesini temenni ediyorum.”
Milletimizin dostlarına kalbini, kucağını sonuna açan bir millet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin buradaki misafirliğini, aynı zamanda kalıcı ve derin bir dostluğun da başlangıcı olarak görmek istiyorum. Her birinizi, bundan sonra kültür elçimiz olarak görüyorum. Ülkemin çocuklarına da ayrıca sesleniyorum; tanıştığınız tüm arkadaşlarınızın telefonlarını alın ve onlarla tanışıklığınızı devam ettirin” diye konuştu.
TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SEVGİDİR
Konuşmasında Yunus Emre’nin, “Gelin, Tanış Olalım/ İşi Kolay Kılalım/ Sevelim, Sevilelim/ Bu Dünya Kimseye Kalmaz” dizelerine de yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyamızdaki tüm sorunların çözümünün sevgi olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevginin açamadığı kapıyı, başka hiçbir şeyin açamayacağını belirterek, ülkemizde kurulan dostlukların, sevginin bereketli zemininde filizlenip, tüm dünyayı kaplaması temennisini dile getirdi.
Konuşmasının sonunda çocuklardan ailelerine, arkadaşlarına Türkiye’den selamlarını, sevgilerini iletmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden kutluyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum” diyerek tamamladı.
Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, çocuklarla birlikte “Mavi Bulut” adlı şarkıya eşlik ettiler.