YeniAnayasa

YeniAnayasa

14 Nisan 2015 Salı

Provokasyon varsa terör örgütü güdümündeki partinin kurguladığı provokasyondur 14 Nisan 2015 ANKARA

'Terör örgütü güdümündeki partinin provokasyonu'

14 Nisan 2015 ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'daki saldırıya dair "Provokasyon varsa terör örgütü güdümündeki partinin kurguladığı provokasyondur" dedi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen kabulde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin tüm üyelerine, bugüne kadar gösterdikleri başarı ve ülkemizin gelişmesine yaptıkları katkılar için teşekkür etti.


 Ülkemizin ihracat performansının, her türlü övgü ve takdiri hak eden bir fotoğraf ortaya koyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Türkiye’nin, 1923 yılı sonunda, Cumhuriyeti ilan ettikten birkaç ay sonraki ihracat rakamını sizler de gayet iyi biliyorsunuz, 50 milyon dolar civarındaydı.

 Bu rakam 1 milyar doların üzerine ancak 1973 yılında çıkabildi. 10 milyar doların üzerine 1987 yılında, 20 milyar doların üzerine ise 1995 yılında çıkabildi.

 2002 yılına geldiğimizde ihracatımız 36 milyar doları ancak bulabilmişti.

 Yani 79 yılda ulaşabildiğimiz ihracat rakamı 36 milyar dolardı. 2014 yılında ise bu rakam, istatistiklere giren ihracat itibariyle 158 milyar dolara ulaştı.

  Bavul ticareti başta olmak üzere, aslında ihracat olan, ama yöntemi itibariyle istatistiklerde gözükmeyen faaliyetlerle birlikte bu rakamın 171 milyar dolara kadar ulaştığı ifade ediliyor”
 dedi.