YeniAnayasa

YeniAnayasa

7 Mayıs 2015 Perşembe

'Ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk 07 Mayıs 2015 ANKARA

'Bunların cibilliyeti bozuk'

  07 Mayıs 2015 ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 

"Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 

'Ecdât' 

dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. 

Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk" 

dedi.

“Hayalleri 81 Vilayetimize Dahi Ulaşamayanların Aksine Biz 3 Kıtayı ve 7 İklimi Kucaklıyoruz”
 
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla ATO Congresium'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Fatih'in emanetine ihanet konusunda, milletin değerlerinden bihaber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken, bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor" şeklinde konuştu.
Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescidin tekrar inşa edilmeye çalışıldığını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı."
Erdoğan, "Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk" ifadelerini kullandı.
"Bizde kuru slogan olmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın geleceğimize ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bizde kuru slogan olmaz. Bizde istismar olmaz. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik" diyen Erdoğan, "2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde" şeklinde konuştu.
"İnanç hassasiyetlerini tahrik ederek sonuç alma peşindeler"
Erdoğan, "Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti el ele vermiş, inanç hassasiyetlerini, etnik hassasiyetleri, ideolojik hassasiyetleri tahrik ederek seçimde sonuç almanın peşine düşmüş durumdalar" dedi.
"Milletimiz bu oyuna gelmez"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer ülkeler daha güçlü demokrasi için, istikrar ve güven için başkanlık sistemini seçiyor, bunlar monarşinin gölgesindeki parlamenter sisteme dört elle sarılıyor. Milletimiz, bu oyuna gelmez" dedi.
"Filistinlilerin değil İsrail'in yanında yer almayı dış politika zannediyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ana muhalefetin genel başkanı geçtiğimiz hafta çıkmış, bizim dört büyük başkentte büyükelçimiz yok diyor. Peki bu başkentler nereler ve büyükelçilerimiz niye yok? Biri İsrail. Burada büyükelçimiz yok. Hani şu bizim yüreğimizin sızısı Filistin'e sürekli saldıran, Filistinlileri öldüren, onları hayatı zindan eden İsrail. Diğeri Suriye. Hani bugüne kadar 350 bine yakın insanı, sivili öldüren, kendi halkını katleden bir zalimin ülkesi. Bir diğeri Mısır. Seçimle yüzde 52 oy alarak iş başına gelmiş hükümeti askeri darbeyle indiren, siyasetçileri idamla yargılayan bir ülke. Burada mı büyükelçi tutacağız? Ötekinde neyin ne olduğunu kendisi de bilmiyor." 
"Bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar kendi tarihine ve kendi coğrafyasına yabancı bir bakış açışı olabilir mi" diye soran Erdoğan,  şöyle devam etti:
"Filistinlilerin değil, İsrail'in yanında yer almayı, Suriye halkının değil, Esed'in safında durmayı, demokrasinin değil, darbecilerin Mısır'ını yüceltmeyi dış politika zannediyor."